Lätt fudge med daimkross

Hej!
Den här fudgen är jättegod och lätt att göra!
 
Det du behöver är:
400g mjölkchoklad
50g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 st dubbeldaim eller 4 små
1 nypa flingsalt
 
Hur du gör:
Smält chokladen, smöret och den sötade konderserade mjölken på ett vattenbad.
Häll upp i en form som är klädd i bakplåtspapper.
Hacka daimen och fördela över fudgen sedan kan du ta saltet och strö över.
Låt fudgen ligga svalt i några timmar och sedan är den redo att skära upp.
Klart, Lätt och snabbt!
 
Hoppas du får en trevlig dag!
 
julgodis | | Kommentera |

Minnen från Tanzania

 
Hej, idag är det tisdag och jag är hemma från skolan för att jag inte mår så bra...
Så nu kollade jag igenom lite bilder som jag hade på datorn och hittade bilder från Tanzania.
Varför inte lägga upp några bilder? :D
Jag åkte ut till Tanzania för ca 2 år sedan och vi åkte på safari, bodde på hotel och hälsade på några vänner till familjen mm.
Det jag tycker var en av dem roligaste sakerna var nog att åka på safari eftersom det var så häftigt att komma nära djuren som man inte har i sverige naturligt.
Men jag älskade även att snorkla i korallreven som fanns i  Zanzibar, det var så sjuukt fint där!
Havet, fiskarna och växterna är alltså perfekt. Önskar att Sverige kunde ha sådana saker fast Sverige har ju sin egen charm.
 
Nu ska jag nog lyssna på lite musik, rita och vara med min hund... :)
Jag hoppas du får en riktigt trevlig dag! :D
minnen | | Kommentera |

Julgodis - Mozartkulor

Hej! Som ni har sett har jag gjort mozartkulor :D Det är faktiskt första gången jag gör det och det gick bra.
Min syster älskar Mozartkulor så det är en av anledningarna jag gjorde dem!
Kommer inte skriva ett jätte nogrant recept eftersom "man tar det man har" bara man har 400g mandelmassa 250g nougat och ca 200-300g choklad så kan man göra hur många man vill :D
Jag gjorde 30 st och jag använde 200g mandelmassa, ca 125g nougat och 170g mörkchoklad.
 
När man gör godiset börjar man med att skära nougaten i lagon stora kuber ca 0.5-1 cm.
Sedan tar man en bit mandelmassa och täcker nougatbiten, rulla sedan till en boll.
Jag lät dem stelna till sig lite i ca 30 min (i kylen).
Smält chokladen i ett vattenbad och doppa sedan bollarna.
Stelna yttligare 15 min, sedan kan man ringla över vitchoklad om man vill.
Klart! (förvara svalt i en burk)
 
Tack för att ni valde att komma hit! :D
julgodis | | Kommentera |
Upp