S'more Kladdkaka
ugn: 180 grader
Kexbotten:
10 degestivekex
4 msk smält smör
1,5 msk ljussirap
Kladdkakesmeten:
100 g smör
75 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
Marshmallow frosting:
3 äggvitor
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Botten:
krossa degestivekexen tills de ser ut som sand, ha sedan i de smälta smöret och sirapen och rör om.
Pressa ner det i en form tills det blir kompakt.
Kladdkakassmeten:
Gör ett vattenbad och smält smör och choklad, låt svalna.
under tiden kan man vispa ägg och socker. (inte poröst)
Ta i den smälta chokladsmeten i äggsmeten.
Ta sedan i resten av alla torra ingredienser och rör om.
Häll i formen och sätt in i ungen i ca 15 min.
Frosting:
Gör ett vattenbad och häll i äggvitorna och sockret.
Rör om hela tiden i ca 3-5 min. (om man sätter i fingrarna ska man inte känna sockret)
Häll det i en skål och vispa tills det blir fast. Häll i vaniljsocker och vispa lite till.
Spritsa upp på kladdkakan och bränn med en gasbrännare.
Klart, servera med bär!

Det här var receptet jag vann med i hemmetsveckotidning! ♥
Här är länken till de andra kladdkakorna:
http://hemmets.se/sveriges-5-godaste-kladdkakor/
Vad duktig du är! Ser jättegott ut!
// Mia Toftgård